lchfida.blogg.se

Strikt kålpudding med mejerifri gräddsås

Publicerad 2016-03-20 20:41:45 i

STRIKT KÅLPUDDING MED MEJERIFRI GRÄDDSÅS 
1-2 portioner

Strikt Kålpudding 
100 gram spetskål 
200 gram blandfärs
1 msk majonnäs
1 tsk kalvfond 
2 dl vatten
Lökpulver
1 tsk salt
Vitpeppar 


Mejerifri gräddsås
Skyn från kålpuddingen + 0,5 dl vatten
1 msk majonnäs 
1 äggula 
Salt
Vitpeppar 

Sätt ugnen på 200 grader. Stek spetskålen i rikligt med smör på låg värme. I en skål blandar du blandfärs, majonnäs och kryddor. När du stekt färdigt spetskålen blandar du i den i köttfärsen. Spara lite att ha överst. Bre ut köttfärsröran i en liten ugnsform och lägg på resterande kål. Värm vattnet i en kastrull med kalvfonden. Häll sedan detta över kålpuddingen. Den ska flyta i fonden. Ställ in i mitten av ugnen. Efter 30 minuter tar du ut kålpuddingen och häller av skyn i en stekpanna. Ställ in kålpuddingen i ytterligare 10 minuter. Under tiden kålpuddingen blir färdig kokar du ner skyn till hälften i pannan. Sänk värmen och klicka i majonnäsen. Vispa häftigt. Häll i 0,5 dl vatten, salta och peppra. Sedan i med äggulan och vispa tills såsen tjocknat. Servera med ånkokta grönsaker och saltgurka. Med alla grönsaker blir detta endast 5 gram kolhydrater. Strikt och mejerifritt 😊

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-03-21 20:32:18

Undrar om denna rätt går att frysa?

Svar: Ja det går utmärkt med kålpuddingen! jag skulle dock inte rekommendera att frysa såsen då den kan skära sig vid uppvärmning.
lchfida.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en tjugoåttaårig arbetande, studerande mamma vars största passion är att arbeta i köket. Jag har ätit lchfkost i snart sex månader, mest strikt. Lchf är en livsstil, en fantastisk sådan. Här kan du framförallt läsa om lchfkost och hälsa men även vardagliga grejer som shopping, äventyr och inredning. Ullared och Ikea är mina bästa vänner ;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela