Köttfärsgulasch med vitlöksaioli
KÖTTFÄRSGULASCH MED VITLÖKSAIOLI
4 portioner
500 gram köttfärs
85 gram gul paprika
100 gram zucchini
7 gram schalottenlök
250 gram tomatjuice (eller passerade tomater)
1 dl vatten
2 tsk oxfond
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipeppar
1 krm vitlökspulver
1 krm spiskummin
1 krm kummin
Cayennepeppar
Vitpeppar
Salt
Kryddhusets grillkrydda (utan socker och E-ämnen)
Tärna paprika, zucchini och lök och stek detta med köttfärsen i en gjutjärnsgryta i rikligt med smör på låg värme. I med tomatjuice, vatten, oxfond och kryddor. Låt stå och småputtra i minst en timme. Servera grytan med en stor klick vitlöksaioli! En portion är cirka 3 gram kolhydrater. Strikt och mejerifritt! 😊