Mejerifria spenattimbaler
MEJERIFRIA SPENATTIMBALER
1 portion
35 gram färsk bladspenat
1 ägg
1 msk kokosgrädde
2 msk vatten
Salt
Vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörstek färsk bladspenat med salt och vitpeppar på låg värme. Värm kokosgrädde och vatten i en kastrull till 50 grader. Vispa ägg i en skål. Häll gräddvattnet i ägget, salta och peppra. Vispa ihop. Smöra en liten portionsform. I med spenaten och sedan äggstanningen. Rör försiktigt med en gaffel. Ställ den lilla formen i en större ugnsform som du hällt kokande vatten i till hälften av portionsformen. Ställ i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Sedan vänder du den uppochner ner på tallriken så lossnar den från formen. Går även lika bra att äta direkt ur formen. Fantastiskt gott att servera till fisk! Inte ens 1 gram kolhydrater. Strikt och mejerifritt! 😊