Tacowrap med örtkryddade zucchinichips
Eftersom jag gjorde två wraps imorse och bara använde en så passade det perfekt med tacos till middag idag. Sen önskade Teo tacos. Han tycker dock inte om tacobröd så han äter det bara med gaffel. Vad ska man med bröd till liksom? Nu när jag provar att äta mejerifri lchf saknade jag lite mina goda ostchips, ostskålar och cheddardip jag annars brukar göra till men detta var absolut inte fel!
Receptet på mejerifri wrap hittar du här!
TACOKRYDDA (utan socker)
600-700 gram blandfärs
1,5-2 dl vatten
1 tsk salt
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krydmått cayennepeppar
ENKEL GUACAMOLE
1 avokado
1 tsk sambal oelek
1 tsk olivolja
vitlökspulver
salt
ÖRTKRYDDADE ZUCCHINICHIPS
1 zucchini (eller så mycket du vill ha)
Herbamare salt
olivolja
Sätt ugnen på 125 grader. Skiva zucchinin med hjälp av en oshyvel. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda skivorna med Herbamare (ta inte för mycket, det blir salt). Ringla olivolja över. Ställ in i mitten av ugnen i en timme. Håll dock koll, du kan behöva sänka temperaturen (beroende på ugn). Efter en timme vänder du på skivorna och ställer in i ytterligare 30 minuter och sänker temperaturen till 100 grader. Skivorna ska vara hårda och krispiga när dom är färdiga.


