Energin flödar
Jag fick en riktig energikick nu i kväll. Jag har gjort 1 liter majonnäs och bakat frallor och våfflor. Jag var ju tvungen att ha lite frallor nu eftersom jag gjorde hemmagjord leverpastej igår så att jag kan avnjuta en leverpastejfralla till kvällsmaten. Jag gjorde även ett korvbröd då jag tänkte äta korv imorgon 😎 Till middag blev det iallafall ostvåffla med makrill i tomatsås , majonnäs och riven ost. Även då en grymt god leverpastejfralla!
HEMMAGJORD LEVERPASTEJ
450 gram lever (jag använde kycklinglever då jag älskar den smaken)
200 gram smör
2,5 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
När jag hällde ut levern från förpackningen och tog den i mina händer trodde jag att den skulle börja leva och simma iväg på skärbrädan så slajmig var den, haha. Men jag lovar, den var inte farlig. Dela levern i mindre bitar, den går snabbare att steka då. Stek den i jättemycket smör på medelhög värme tills att den är helt genomstekt. Krydda med salt och peppar. Lägg levern i en hög skål och mixa den. Lägg i resten av smöret, häll sedan i grädden. Mixa ihop allt till en slät smet. Krydda mer om det behövs. Häll den i en burk med lock. Smeten är ganska lös men den stelnar snabbt till en pastej i kylen.




MEJERIFRIA FRALLOR MED VALMOFRÖN
Ca 8 stycken (Ca 0,7 g kolhydrater/fralla)
4 ägg
50 gram kokosolja
0,5 dl kokosmjölk
2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Blå valmofrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja i en kastrull. Vispa äggen i en skål ett par minuter. Häll kokosoljan och kokosmjölken i äggen och vispa lite till. I en annan skål blandar du ihop pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt. Häll sedan detta i äggsmeten. Låt svälla i ett par minuter. Rulla sedan till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite valmofrön. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

OSTVÅFFLA
2 stycken
2 ägg
2 dl riven ost
2 msk majonnäs
1 tsk fiberhusk
Blanda allt och låt svälla någon minut. Smöra våffeljärnet och stek våfflan tills den är frasig.
