Tandoorikryddade kycklingbullar i Tandoorisås
Ni vet när man verkligen försöker få fram en speciell smak och man lyckas få den ännu bättre..! Till middag idag komponerade jag ihop Tandoorikryddade kycklingbullar i Tandoorisås. Det var första gången som jag trixade med detta och det blev alldeles, alldeles perfekt. Jag älskar Tandoori! Oturligt nog hade Teo somnat innan middagen så han fick inte smaka någora idag. Han tycker om kryddstark mat. Tur är väl det att jag gjorde många bullar (för mycket som vanligt) så det får bli vår lunch imorgon!
TANDOORIKRYDADDE KYCKLINGBULLAR I TANDOORISÅS
4 personer
Kycklingbullarna
500 gram kycklingfärs
1 halv gul lök
1 ägg
2 tsk chilipeppar
1,5 tsk spiskummin
1 krm ingefära
1 krm paprikakrydda
2 krm kardemumma
1 krm kanel
1 tsk vitlökspulver
Svartpeppar
Salt
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken. Blanda färsen med lök, ägg och kryddor. Den blir ganska lös så sätt in den i frys eller kyl ca 15 minuter så den stelnar till lite. Rulla kycklingbullarna ganska stora. Stek i rikligt med smör på ganska hög värme i ca 10 minuter. Ställ kycklingbullarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Gör under tiden såsen.
TANDOORISÅS
4 personer
1 burk kokosmjölk
2 tsk chilipeppar
1,5 tsk spiskummin
1 krm ingefära
1 krm paprikakrydda
2 krm kardemumma
1 krm kanel
1 tsk vitlökspulver
1 msk kalvfond
Svartpeppar
Salt
Häll kokosmjölken i stekpannan (som du diskat). I med alla kryddorna. Ha plattan på medelhög värme och vispa emellanåt. Till slut tjocknar såsen. Smaka av med mer kryddor om du känner att det behövs. Jag kryddade lite mer efter hand men skrev inte upp detta så minns inte riktigt mängden. Lite mer av chilipeppar, kardemumma och spiskummin kan kanske behövas isåfall. När kycklingbullarna är färdiga i ugnen tar du ut dom och lägger dom i såsen. Låt puttra i ca 5 minuter. Jag hade broccolimos till detta men även blomkålsris, zucchini/vitkålspasta och självklart annan mos skulle också passa. En klick majonnäs hade jag också till, för extra fett. Det passade superbra. Smaklig spis!

