lchfida.blogg.se

Kycklingwrap med bacon & curryröra

Publicerad 2016-03-15 21:24:51 i

ENKEL MEJERIFRI WRAP
1-4 portioner 

4 ägg
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitorna från gulorna och vispa sedan vitorna hårt. Du ska kunna vända skålen uppochner utan att smeten rinner ut. Vänd i gulorna och röra om försiktigt. Salta och peppra. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Lyft bort wrapen försiktigt från pappret. Jag klipper min wrap i 3 eller 4 delar så den räcker till så många fyllda wraps. Det beror på hur mycket "bröd" man vill ha runt sin "fyllning". 

Strimla och stek kycklingfilé i rikligt med smör. Salta och peppra.

BACON & CURRYRÖRA 
1 wrap

50 gram majonnäs 
2 skivor bacon
Curry
Salt
Vitpeppar 

Klipp baconen i små bitar och knaperstek den, låt sedan svalna lite grann. Rör i baconen (+baconfettet) i majonnäsen. I med curry och lite salt och peppar. 

TILLBEHÖR I WRAPEN 

1 cosmopolitanblad eller romansalladsblad 
1 halv avokado 
4 skivor gurka

Lägg wrapen på ett ark aluminiumfolie. Först lägger du på ett cosmopolitanblad eller romansalladsblad. Lägg i kycklingen i bladet och sedan på med röran. Skiva avokadon och gurkan som du sedan klistrar fast i röran. Vik ihop till en fantastisk god wrap som jag lovar håller magen mätt länge! Wrapen innehåller 1-2 gram kolhydrater. Superstrikt och mejerifri 😊


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en tjugoåttaårig arbetande, studerande mamma vars största passion är att arbeta i köket. Jag har ätit lchfkost i snart sex månader, mest strikt. Lchf är en livsstil, en fantastisk sådan. Här kan du framförallt läsa om lchfkost och hälsa men även vardagliga grejer som shopping, äventyr och inredning. Ullared och Ikea är mina bästa vänner ;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela