lchfida.blogg.se

Majonnäs på smör och rapsolja

Publicerad 2016-03-30 15:34:27 i

MAJONNÄS PÅ SMÖR OCH RAPSOLJA 
Ca 4-5 dl färdig majonnäs 

200 gram smält smör
2 dl rapsolja 
2 ägg (eller 1 ägg + 1 äggula)
1 tsk vinäger 
0,5-1 tsk dijonsenap 
Vitpeppar 
Salt 

Smält smöret och låt svalna lite. I en behållare knäcker du ägget, vinäger, dijonsenap och kryddor. Häll i smöret. Mixa med stavmixern till det tjocknar. Det tar endast några sekunder. Knäck i ett ägg (eller bara äggulan). Mixa samtidigt som du häller i oljan tills det tjocknar ännu mer. Detta tar endast några sekunder. Du kan använda bara smör och då gör du bara första proceduren med ett ägg. När du använder bara smör stelnar dock majonnäsen i kylen. Använder du både smör och rapsolja blir majonnäsen superkrämig och stelnar lite lagom i kylen. 


Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2017-02-10 18:55:21

Låter jättegott! Tack :)
Hur länge håller den i kylen?
Hälsningar Lisa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en tjugoåttaårig arbetande, studerande mamma vars största passion är att arbeta i köket. Jag har ätit lchfkost i snart sex månader, mest strikt. Lchf är en livsstil, en fantastisk sådan. Här kan du framförallt läsa om lchfkost och hälsa men även vardagliga grejer som shopping, äventyr och inredning. Ullared och Ikea är mina bästa vänner ;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela