Mejerifri tacogratäng med spetskål
MEJERIFRI TACOGRATÄNG MED SPETSKÅL


1-2 portioner
1 ägg
120 gram blandfärs
30 gram spetskål
20 gram gul paprika
Tacokrydda (här hittar du recept på sockerfri tacokrydda)
Salt
Vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Denna är perfekt att göra om man har tacoköttfärs över! Annars steker du blandfärs och tacokryddor i rikligt med smör. Vispa samtidigt ägget fluffigt. Lite salt och peppar i äggvispet. Strimla spetskål och skär paprikan i bitar. Jag använder en ugnsform i miniformat när jag bara gör till mig själv. Lägg tacoköttfärs i botten av formen. På med spetskål, paprika och till sist häller du över det uppvisade ägget. In i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Efter 10 minuter kan du behöva sänka till 200 grader beroende på ugn. Servera med avokado och en stor klick majonnäs! Det var meningen att jag skulle äta hela till lunch men orkade bara halva så lite beroende på hur mycket fett man äter till så kan den räcka till två portioner. 2 gram kolhydrater, strikt och mejerifritt! 😊

