Idas broccolimunkar (mejerifria)
Hård morgon idag! Pluggat, pluggat, pluggat. Haft muntlig redovisning i en utav kurserna jag läser (kost och hälsa). Jag var grym! ✌ Efter detta behövde jag en god och stadig lunch och vad smakar då bättre än Idas broccolimunkar med köttfärsröra och majonnäs! Jag hade massa broccolistjälkar kvar från igår då jag hade broccoli i fisksoppan. Släng för tusan inte dom!
Recept på min snabba köttfärsröra hittar du här!
IDAS BROCCOLIMUNKAR (mejerifria)
3-4 portioner (1 gram kolhydrater/portion)
200 gram/6 dl broccolistjälkar
4 ägg
1 msk fiberhusk
Salt (Jag använder havssalt)
Smör
Riv stjälkarna grovt på ett rivjärn. Blanda ihop broccoli, ägg och fiberhusk. Låt svälla ett par minuter. Klicka ut smeten med en sked och platta till den i stekpannan. Stek sedan i pannan med smör på medelhög värme. Färdigt!
Så har du problem med att klura ut vad ni ska ha till middag idag? Prova mina broccolimunkar! Även Teo tycker om dom här jättemycket. Det är ett bra sätt att få i barnen broccoli som annars kanske inte är superlätt. Detta blev otroligt gott och går att ha till hur mycket som helst! Ät broccolimunkar med samma tillbehör som man har till raggmunkar. Ät munken tillsammans med en god köttbit och bearnaisesås. Det går utmärkt att äta den som en smörgås med smör och pålägg på. Alltså en perfekt frukostmacka! Obs, finns risk för överätning! ;-)