Mejerifri fisksoppa med vitlök och ingefära
MEJERIFRI FISKSOPPA MED VITLÖK OCH INGEFÄRA
4 portioner (4 gram kolhydrater per portion)
400 gram torskfilé
1 burk kokosmjölk
130 gram brysselkål
160 gram broccoli
40 gram sparris
40 gram purjolök
2 klyftor vitlök
2 msk citron
5 dl vatten
2 tsk ingefära
1,5 tsk Herbamare
2 krm curry
Vitpeppar
Havssalt
Smör
Hacka grönsakerna och pressa vitlöken. Lägg mycket smör i pannan och i med alla grönsaker. Stek på medelhög värme en stund. Lägg i mer smör efter hand På med kryddorna, utom havssaltet. Häll över allt i en stor kastrull som du sätter på ganska låg värme. I med kokosmjölken och rör om. Häll 5 dl vatten i en annan kastrull och låt koka upp. Pressa i 2 msk citronsaft och salta med havssalt. I med torsken som du tärnat. Stäng av plattan och låt torsken ljuda några minuter. Häll sedan i fisk och vatten i kokosmjölken. Rör om. Sjud en liten stund. Smaka av och använd mer kryddor om du känner att det behövs. Servera soppan med en stor klick vitlöksaioli som du hittar recept på här!
